Mulțumiri Îngerilor noștri

  «Suntem în veacul grăbit, mereu nu ne ajunge timp pentru a mulțumi celor care fac fapte de vitejie chiar cu sacrificiul propriu și al familiei.

Fiind în spital, apoi comunicând cu mulți colegi, pedagogi, cunoscuți, am dat cuvântul să mulțumim public, prin intermediul ziarului, lucrătorilor medicali, tuturor celor care își fac datoria în Spitalul raional Edineţ.

Să începem de la administrația spitalului, oameni profesioniști, cu pregătire excelentă, cu dorință mare de a-și îndeplini jurământul dat la finele studiilor. Ei monitorizează ce e mai necesar, încurajează colectivul. Cinste lor că au unit colectivul, se înțeleg din priviri și cuvânt.

În spital se tratau bolnavi și din alte raioane din nordul republicii, care rosteau doar cuvinte de laudă pentru toți – celor de la conducere și personalului mdical pentru că nu au pus lacăt la ușă, dar salvează vieți.

Toți activează peste puterile lor, nu-şi pot vedea familiile, părinții. Ei, fiind bolnavi, făceau vizitele, apoi își administrau medicamentele, se echipau din nou și continuau lucrul, încurajau bolnavii, îi mângâiau și chiar mai spuneau câte o glumă, să-i înveselească puţin.

Nopți nedormite, veghind la căpătâiul celor grav bolnavi, scoţând sau imediat punând din nou masca de oxigen, unul avea febră și tremura cerând ajutor, altul tensiune, altuia îi iese inima din piept, unii plângeau că plămânii sunt tare afectați…

Ziua începea cu zeci de necunoscute, stres și emoţii, dar se implicau cu toți împreună pentru a soluţiona orice problemă, pentru ca oamenii să nu stea afară sau in coridoare stresați.

Așa au suportat luni, iată trece şi anul de la primele cazuri de COVID-19, iar capătul nu se vede. Ei sunt tot acei fără liniște, istoviți de puteri, cu urmări după COVID, cei care nu-și pot mângâia, povățui copiii, discuta cu partenerul de viață. Credeți-ne, mii de oamenii se roagă lui Dumnezeu să-i țină sănătoși, cu răbdare pe cei care trec prin iad, iar mâinile lor le sărută bătrânii, se închină în fața lor.

Iar pe cei ce nu cred că virusul se plimbă pe lângă noi, pe cei ce critică lucrătorii medicali, pe cei nemulțumiți, Dumnezeu să-i ierte.

Noi, cei care am fost scoși din ghearele morții de către lucrătorii medicali, le purtăm tot respectul și stima, plecăciune în fața Dumneavoastră.

Vă mulțumim de mii de ori pentru curaj, stoicism, dorindu-vă multă, multă sănătate pentru mulți ani, familiile să vă fie sănătoase.

N-am dat nume, căci toți cei care activează în spital merită aceste laude și mulțumiri, cu regret ne amintim și de acei profesioniști care au plecat în lumea celor cu dor.

Noi credem că toți au nevoie de consiliere psihologică, căci sunt stresați, epuizați, unii molipsiți a doua oară.

Bravo, ne mândrim cu așa instituție medicală ce se bucură de aprecieri, popularitate în nordul țării.

Cu mult respect,  toți cei  pe care i-ați tratat: Gladchih L., Barajin S., Barajin Al., Gaitur T.,  Ponomarenco M., Gâsca S., Ropot Ad. și 45 persoane»

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X