Posta Moldovei: noi oficii renovate, conditii mai bune de activitate

Centrul de posta Ocnita a IS „Posta Moldovei” deserveste doua raione: Ocnita si Donduseni. Aici activiaza 58 de unitati postale, dintre care 54-oficii si 4-agentii.

Dupa ce in 27 ianuarie curent a fost deschis, dupa renovare, oficiul postal din s. Hadarauti, r-ul Ocnita,  alte trei unitati de resort si-au deschis usile dupa lucrarile de reparatie capitala, in zilele de 30 si 31 ianuarie 2020. De mentionat faptul ca toate cheltuielile, destul de importante, le-a suportat  Intreprinderea de Stat „Posta Moldovei”. Lucrarile date au inclus in sine atat reparatia capitala cat si dotarea oficiilor cu mobilier si utilaj tehnologic modern, astfel s-au creat conditii confortabile de lucru si odihna a angajatilor.

 

Calitatea lucrarilor efectuate, precum si folosirea rationala a mijloacelor banesti au fost serios monitorizate de catre directorul Centrului de posta Ocnita, Ciumac Dorin si contabila intreprinderii, Laiu Natalia.

In ziua de 30 ianuarie si-a deschis usile noul oficiu postal din s. Baraboi, r-ul. Donduseni. Satul, atestat in 1843 si cu o populatie de peste 3000 de locuitori, are vechi traditii postale. In anii 20 ai sec. trecut aici deja activa o posta.

Noua cladire reprezinta o ghereta-modul, instalata pe o fundatie capitala. In incapere sunt toate conditiile: aparat de aer conditionat, bloc sanitar, sala de operatiuni postale. Teritoriul adiacent este bine amenajat, are iluminare pe timp de noapte. Ideea de constructie a noii cladiri pentru oficiu ii apartine fostului primar de Baraboi, Andrei Turcan, dupa ce cladirea veche a iesit cu totul  din uz. Dansul a si mobilizat localnicii la instalarea noului edificiu.

Actualul primar, Cotorcea Leonid a promis sa gaseasca mijloace pentru instalarea a doua banci in curte.

La festivitatea de deschidere, sefa oficiului postal, Spinu Galina, a multumit tuturor celor implicati pentru conditii bune de munca create, iar directorul Centrului de posta Ocnita, Ciumac Dorin, le-a dorit tuturor succese si buna conlucrare.

In final, conform frumoaselor traditii crestine, cladirea a fost sfintita de catre preotul bisericii „Nasterea Maicii Domnului”, din Baraboi, parintele Grigore.

In dupa amiaza zilei de 30 ianuarie a fost deschis, dupa lucrari de renovare, oficiul postal din s. Tarnova, centru de comuna din r-ul Donduseni. Satul isi are inceputurile la 1464, dupa cum ne-a comunicat primarul comunei, Bodorin Victor, aici posta lucra din cele mai vechi timpuri. Iar acum cei peste 3500 de locuitori din Tarnova, inclusiv aproape 1000 de pensionari se vor bucura  de servicii de calitate intr-o incapere moderna.

Sefa oficiului postal, Iacubovschi Ala,  a  multumit IS „Posta Moldovei” pentru suportul financiar  in renovare, constructorilor pentru inalta calitate a lucrarilor. Cu discursuri de felicitare au venit primarul comunei, Bodorin Victor si directorul Centrului de posta Ocnita, Ciumac Dorin. La finele festivita?ii, parintele Nicolae al bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din centrul comunal, a sfintit oficiul postal modernizat.

In orasul Otaci, r-ul Ocnita, evenimentul de deschidere a oficiului postal renovat a avut loc in 31 ianuarie. Cladirea avand o vechime de peste 70 de ani, a fost modernizata in desavarsire, inclusiv a fost schimbat acoperisul.

In Otaci, a carui istorie incepe in 1419, serviciile postale au aparut in 1879, cand aici, in vechia mosie a Cantacuzinilor, a fost deschis un punct de posta. Astazi oficiul postal din Otaci deserveste cu multiple servicii aproape 3000 de solicitanti, dintre care peste 1000 de pensionari. Multi dintre cei care se folosesc de serviciile postale locuiesc in satele vecine, a mentionat sefa oficiului postal, Slivca Svetlana.

Primarul de Otaci, Dmitrii Zavrotchii, a afirmat ca autoritatea locala ii  va spijini si in continuare pe lucratorii postali in activitatea lor.

Directorul Centrului de posta Ocnita, Ciumac Dorin, i-a felicitat pe cei prezenti la deschidere, le-a multumit pentru colaborare si a subliniat ca oficiul postal a fost nu numai reparat capital, dar si utilat cu tehnica moderna pentru efectuarea de operatiuni si s-au creat conditii optime pentru lucratori.

Parintele Alexandru al lacasului sfant „Arhanghelii Mihail si Gavril”, din Otaci, la final a sfintit oficiul renovat.

Astazi oficiile postale din raionele Ocnita si Donduseni executa zilnic zeci de mii de operatiuni postale de baza si auxiliare: distribuire de plati la  drepturile sociale, incasarea platilor de la servicii, plati pentru transport, primirea platilor pentru achitarea si eliberarea creditelor, vanzarea marfurilor, abonarea la ziare si reviste  etc.

Modernizarea unitatilor de resort vine sa usureze munca lucratorilor postali, dar si sa apropie cat mai mult serviciile postale de populatie,  care este principalul lor consumator. Acest proces va continua si pe viitor. Dupa cum ne-a imformat directorul Centrului de posta Ocnita a IS „Posta Moldovei”, pana la finele anului 2020 vor fi modernizate inca 4 oficii postale, cate 2 in raioanele Ocnita si Donduseni.

 

 

 

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X