Lăutarul Ion Popov – cartea de vizită a raionului Edinet

  La data de 27 iunie, Consiliul Raional Edinet si Sectia Cultură i-au avut ca oaspeti pe colaboratorii Sectiei Cultură si Turism Anenii Noi, în frunte cu Vasile Morosanu, care au întreprins o vizită de lucru pentru a fi parte la o surpriză exceptională organizată pentru Maestrul în Artă, pedagogul, dirijorul, compozitorul şi aranjorul — Ion Popov cu prilejul a celor 70 de ani de la nastere, 55 de ani de activitate artistică si 45 de ani la pupitrul dirijoral al orchestrei «Ciocârlia».

 

Initiativa a apartinut sefului Sectiei Cultură si Turism a Consiliului Raional Anenii Noi — Vasile Morosanu, complice fiind Angela Bazatin, sefa Sectiei Cultură a Consiliului Raional Edinet. Maestrul Ion Popov a avut parte de marea surpriză de-asi revedea colegii de odinioară, Artisti ai Poporului — Constantin Rusnac, Serghei Ciuhrii si Vasile Morosanu, surpiză ce l-a sensibilizat până la lacrimi si i-a oferit emotii de nedescris printr-un colaj de melodii lăutăresti în interpretarea Anisoarei Bragari-Morosanu.

Serghei Ciuhrii l-a surprins pe omagiat cu propriile lui piese, scrise încă în anii 70, cărora le-a dat o nouă viată. Vasile Morosanu — în calitatea sa de presedinte a Consiliului National al oamenilor de cultură, i-a înmânat Maestrului Diploma de Excelentă din partea Consiliului, iar Constantin Rusnac, secretarul general al Comisiei Nationale UNESCO — medalia UNESCO.

Surpriza a devenit posibilă gratie conducerii raionului Edinet, presedintelui Nicolae Melnic, si Sectiei Cultură Edinet, în frunte cu Angela Bazatin.

Trebuie să amintim că în anul 1982 Ion Popov si Vasile Morosanu au initiat, într-un frumos tandem, primul ansamblu de muzică si dansuri populare de pe lângă Casa Raională de Cultură Anenii Noi.

 

 

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X