Curajul, devotamentul, responsabilitatea și persuasiunea sunt calitățile indispensabile a unei femei militar din cadrul Unității Militare 1003 a Direcției regionale ”Nord” a Inspectoratului General de Carabinieri. Se numește Corina Breazu, și a împlinit curând 23 de ani.

  1. De cât timp activezi în carabinieri?

           Activez  în cadrul  Unității Militare 1003 a IGC aproximativ de  un an de zile, în calitate de  militar prin contract, în funcție de inspector.

 

  1. Ce te-a influențat să alegi profesia dată?

—           La prima vedere pare a fi bizar, însă încă din fragedă copilărie posedam un simț al dreptății dezvoltat și visam să activez în structurile de forță. Respectiv, am ales să-mi fac studiile la facultatea de drept, unde am acumulat un bagaj mare de cunoștințe, pe care le aplic acum, la executarea obligațiunilor de serviciu.

 

  1. Ce calitate a ta sau trăsătură personală crezi că are cea mai mare contribuție în cariera ta?

—           Perseverența, indiscutabil, aceasta este trăsătura care, în mare parte, și-a pus amprenta asupra dezvoltării mele personale.

 

  1. De care competențe profesional e nevoie de dat dovadă pentru îndeplinirea sarcinilor încredințate la un nivel înalt?

—           Curajul, devotamentul, rezistența, încrederea în forțele proprii, patriotismul, responsabilitatea și persuasiunea sunt calitățile indispensabile pentru a activa în domeniu asigurării, menținerii și restabilirii ordinei publice.

 

  1. Cât e de complicat să faci față tutor greutăților, legate de executarea atribuțiilor de serviciu, în rând cu bărbații?

           Este complicat, într-o anumită măsură, dar în același timp ușor, atâta timp cât depui dedicație în activitatea pe care o desfășori. În general, mă conduc după celebrul citat al lui Confucius: » Daca-ți place ceea ce faci, nu vei munci nici-o singura zi din viața ta». Acesta a devenit sloganul meu în ceea ce ține activitatea de serviciu.

 

  1. Ce te motivează să activezi în continuare în subdiviziune a Inspectoratului General de Carabinieri ?

 

—           Simt ca nu mi-am îndeplinit misiunea. Vreau să-mi deschid noi orizonturi pe care să le cuceresc. Totodată , vreau sa contribui  al anumite schimbări în sistem, și anume,  lupta cu stereotipul în ceea ce privește egalitatea de gen. Vreau să demonstrez, că pot munci cot la cot cu bărbații, și faptul ca sunt femeie nu-mi creează nici-un impediment în realizarea atribuțiilor, ci din contra, mă motivează și mai mult.  Zi de zi, depun aportul maxim pentru a face față tuturor provocărilor și misiunilor încredințate.

 

  1. Descrie una sau mai multe misiuni care au fost realizate cu succes?

—           Eu consider, că fiecare misiune este importantă în activitatea zi de zi a carabinierului.   Totodată pot evidenția din ele două: aflându-mă în misiune de menținere  a ordinii publice pe itinerarul de patrulare  am depistat o  persoană minoră,  anunțată în căutare și respectiv în aceiași zi, am reținut și predat angajaților poliției  persoana bănuită în săvârșirea unei infracțiuni, conform art. 186 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

 

 

  1. Recomanda-ți și altor femei să aleagă profesia de carabinier?

           Cu siguranță, da. Dacă se regăsesc in cele expuse anterior, Inspectoratul General de Carabinieri este locul perfect pentru a te realiza din punct de vedere personal și a evolua din punct de vedere profesional.

 

 

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X