Securitatea alimentara a populatiei — o asigura avicola «PB-NORD»

Cand in viata ai un scop bine determinat si o echipa de incredere, specialisti bine scoliti, responsabili, cu initiativa, orice lucru sporeste si activitatea cu daruire de sine aduce rezultate dorite.

Pe ruinele unui teren, care candva s-a numit fabrica de pasari Edinet pe parcurs a mai bine de 14 ani echipa lui Gheorghe Birladeanu – mezinul au reanimat si au restabilit toate cladirile tehnologice, ca astazi «PB NORD» SRL sa devina una din cele mai de succes fabrici avicole din R. Moldova.

Aici se gandeste, se munceste mult si sunt rezultate nu mai rele decat la multe companii de acelasi profil din tarile din Europa Occidentala.

Rezultatele activitatii singure vorbesc de la sine.

IM «PB Nord» SRL – e o intreprindere cu un ciclu de productie inchis. Aceasta inseamna ca toate procesele de la primirea oualor si cresterea tineretului pana la prezentarea productiei consumatorului se efectueaza si se verifica la intreprindere. Fabrica de pasari are o sectie proprie de crestere a speciilor, trei sectii de crestere a tineretului, incubator, trei sectii de intretinere a gainilor ouatoare.

Folosirea efectiva a resurselor tehnice, pe care le detine intrprinderea — modernizarea tehnologica, introducerea noilor metode inovationale a resurselor umane, a permis IM «PB NORD» SRL sa devina o intreprindere moderna si de success. La momentul de fata fabrica avicola propune posibilitatea de a procura o productie de calitate inalta.

Astazi orice producator din industia alimentara intelege foarte bine, ca sa intri intr-o piata si sa te mentii in ea, trebuie sa produci pentru consummator o productie de o calitate foarte inalta. Asa si la IM «PB NORD» SRL conducerea companiei in frunte cu Gheorghe Birladeanu-mezinul se opun unor provocari de a creste gaini in Moldova, numai dupa un standart European de calitate Label Rouge.

Cu acest semn sunt marcate produsele, care sunt crescute cu folosirea numai componentelor naturale si respectarii unor standarte speciale. Cum s-a exprimat Gheorghe ,,Principiul meu – daca ceva faci, fa asta calitativ. Dar altfel eu nu pot”.

Gainile crescute la fabrica corespund standartelor Label Rouge, ele cresc in conditii si hrana naturala. Calitatile gustative si folosul carnii de pasare unde s-au pastrat toate vitaminile sunt ireprosabile.

In Moldova asa criterii de calitate nus si de aceea aici se cresc gaini dupa standarte proprii, care nu-s mai joase decat cele frantuzesti. Asa a aparut brendul Gheorghe Standart.

La noi in Moldova nu-I gospodarie unde prin ograda, gradina n-ar alerga gaini, n-ar scurma pe sub garduri in cautarea unui viermisor sau n-ar ciuguli la iarba verde. Astazi majoritatea populatiei, mai ales din nord vin la fabrica de pasari din comuna Blesteni pentru procuraea puilor, care dupa vreo 3-4 luni devin gaini mari si frumoase.

Cetatenii au acasa si oua si carne de pasare proaspata. Motivul pentru care se cresc pui in conditii de casa sunt mai multe: la tara sunt conditii, si hrana naturala, porumb, grau, verdeata, dar principalul dorinta si dragostea de a avea in curte oratanii. E un hobby sau o cerinta de suflet, nu poate omul de la tara sa nu aiba acasa gaini de tot felul, mici, mari, porumbaca sau o rasa crescuta chiar de el. Bineinteles, puii au niste cerinte generale de crestere indiferent de motivul pentru care sunt crescuti. Ei au nevoie de o coteneata care sa ii protejeze de pradatori si de vreme; apa curata si mancare proaspata; un spatiu adecvat.

Motivul pentru care se cresc puii are cea mai mare influenta asupra tipului de rasa de pui pe care o cumperi. Daca ii cresti pentru oua proaspete, e de preferat sa fie aleasa o rasa mixta sau o rasa de gaini ouatoare.

La finele anului 2018 intrprinderea a inceput sa creasca pui pentru producerea carnii de pasare dupa standartele care au primit denumirea de Gheorghe STANDART.

Dupa cum s-a exprimat Gheorghe: «Noi atragem o atentie deosebita la conditiile de intretinere. Puii nostri pot liber sa se plimbe pe terasa, sa vada soarele, dar si brusc s-o i-a razna de la aparirtia medicului veterinar sau la tehnologului.

Puii la PB NORD cresc mai lent, de aceea carnea e gustoasa si calitativa.

Gainile la fabrica de pasari  PB NORD adauga in greutate 35 gr. Pe zi, si sunt sacrificate numai dupa 60, 70 zile. Cresterea puilor intr-o asa perioada considerabila, maresc costul de intretinere, insa carnea la asa pasari cu un gust consistent si practice nu se deosebesc de cele crescute in conditii de casa.

«Din gaina crecuta la fabrica de pasari se poate de pregatit o adevarata zeama moldoveneasca, ca la mama acasa, pentru care, dupa cum stiti mai bine se potriveste o gaina de casa» — ne relateaza Gheorghe.

Un lucru facut bine totdeaune e apreciat de parteneri, fiindca avicola «PB NORD» isi mentine si de fiecare an creste numarul de cumparatori de pui, crescuti la intreprindere. Dupa un graphic bine intocmit, cu data, ora, sunt anuntati cumparatorii de pui cand sa se prezinte la fabrica. In legatura cu pandemia de coronavirus, lucratorii avicolei s-au organizat in asa fel , ca au facut fata vanzarilor si in aceasta perioada, respectand toate regulile de securitate a cumparatorilor. De la dezinfectarea masinilor, cerinte dure de a purta masti si manusi de protective. Mii de cumparatori au venit sa procure pui si toti au plecat multumiti. Randul de autoturisme se incepea pe la 3-4 dimineata, dar toti au plecat satisfacuti si cu buna dispozitie.

Dupa un timp redactia a contactat cumparatorii si le-a dat chiar si intrebari provocatoare, toti au multumit colectivului fabricii, administratiei despre atentia, fata de vizitatori, si toti le ureaza sanatate, succese in activitate si sa-I ajute Dumnezeu in toate.

Iata cateva relatari mai concrete practic din mai multe raioane:

Fetesti, Edinet

Din spusele bunicii Cruglitchi Viorica, nepotului Vilen:

— Familia noastra déjà de mai multi ani la rand cumpara pui de la fabricadata, deoarece astfel este cu mult mai simplu. Candva, pentru a obtine un numar mic de pui era nevoie de mult efort sit imp. Traditional, procedura era destul de anevoiasa. La inceput gaseai o closca, dupa care alegeai ouale. La fel trebuia sa astepti 3 saptamani pana puii ies din oua. Acum insa, aceasta veche traditie dispare, fabrica ne-a venit in ajutor si ne ofera posibilitatea sa economisim timp, so totodata sa avem pui déjà mari la un prêt accesibil. Chiar si in aceste timpuri anevoioase, fabrica nu a uitat de clientii sai. Raionul nostru poate fi mandru de un astfel de producator, care vinde pui sanatosi, fara nici o problema. Ii multumim din suflet si ii uram success!

Tanase Victoria – s. Rediul Mare, Donduseni:

— Am procurat la 17 martie 2020 de la fabrica de pasari «PB NORD»  50 de pui. Practic colaborez cu intreprinderea de mai multi ani si de fiecare data imi fac o concluzie ca la fabrica avicola lucreaza un colectiv de muncitori, care muncesc ziz de zi cu sarguinta pentru a produce si creste asa pui, cand cumparatorul e multumit mult. Déjà am taiat pentru o zeama, gustos!. Acasa le-am creat conditii bune. Apa curate, hrana. Puii se simt foarte bine. Bravo sunt! Multumim lui Dumnezeu.

 

Pustovaia Liubovi — s. Volcinet, Ocnita:

— В конце марта купила на птицефабрике Блештень 40 цыплят. Цыплята тяжелые. Дай Бог коллективу здоровья. Создала для их выращивания все условия. Главное — соблюдать все нормы и придерживаться рациона, который был рекомендован на фабрике.

 

Petras Vasile — or. Briceni:

— Al 5-lea an cumpar pui de la fabrica de pasari «PB NORD». Sunt foarte multumit. Cumparati pui de la avicola din Blesteni si o sa fiti multumiti. Cresc repede, peste un timp o sa am in familie si carne de pasare si oua.

 

Butnariuc Gheorghi — s. Balatina, Glodeni:

— Puii i-am procurat la 18 martie anul acesta. Am venit la fabrica dimineata tare. Era un rand mai ceva ca la mauzoleu. Procur de aici pui al 3-lea an, am cartel. Bravo colectivului de la fabrica. In relatiile cu cumparatorii sunt foarte amabili, marinimosi. Raspund la orice intrebare, dau sfaturi utile. Dupa procurare, peste trei saptamani am taiat un pui. A venit sireata de vulpe mi l-a insfacat , eu dupa ea. L-a lasat si am fost nevoit sa-l dam la zeama.

I-am facut conditii de crestere bune. Déjà mananca si porumb curat, dar le dau crupe conform rationului. Au acum peste 1,5-2 kg.

 

Gilea Victoria — s. Sofia, Drochia:

— In martie am procurat de la fabrica de pasari Blesteni 100 de pui. La moment toti sunt sanatosi, cresc frumos, au pofta de mancare buna.

Fac crupe, un amestec de porumb, orz, saoe, macuh. In hrana mai pun oua fierte. E mai convenabil sa procuri pui gata crescuti, decat sa scoti pui la closca.

 

Ghecianu Tatiana — s. Volodeni, Edinet:

— Sunt in colaborare cu fabrica de pasari mai bine de 10 ani. Am cartel. Anul acesta am procurat 70 de pui cu greutate de 500-600 gr.

Inainte de a procura puii am pregatit incaperea, locul unde se afla ziua si cotetul de somn – dormitorul. Totul s-a facut curat, dezinfectat, dat cu var.

Hrana puilor se efectueaza conform recomandarilor specialistilor de la fabrica. S-au procurat instalatii special pentru apa. Pe jos paie, care practic sunt schimbate odata la 3 zile. Au conditii de hrana, asigurate cu apa, de crestere in conditii de casa bune. La moment unii pui arata ca niste gaini, tinere, fete mari. Sunt prietenosi. Greutatea lor constituie 1.5-2 kg. Au pofta buna la mancare. Mananca, beau apa se odihnesc si iar mananca.

Niste gainuse de anul trecut s-au ouat toata iarna. Se oua si acum. Oul e foarte gustos, ca si carnea de gaina crescuta acasa.

Bravo colectivului de la fabrica ca au grija de clientii lor, sunt foarte amabili si totdeauna pot sa vina in ajutor cu recomandari utile si sfaturi. Sa le dea Domnul sanatate si success in lucrul pe care il fac.

 

In gospodaria Svetlanei si Mihai Siminiuc de la Volodeni, puii procurati, zilnic sunt pe afara. Se dezvolta bine. Sunt create toate conditiile de crestere a tineretului.

 

Lupu Nicolai — Racovat, Soroca:

— De mai multi ani procur pui de la «PB NORD». Anul acesta am cumparat 300 de pui la inceputul lui martie. Astazi au 2-2.5 kg. Toata hrana, elementele pentru un ration balansat il produc acasa. Le-am creat toate conditiile de crestere. Sunt foarte multumit. Doresc colectivului fabricii success in munca lor zi de zi si sanatate.

Acei, care la IM ,,PB NORD’’ macar o data au procurat pui, vin dupa ei in fiecare an. La moment peste 8000 de client, care procura de la fabrica o productie de calitate – pui, gaini, cocosi, oua, vin la PB NORD permanent.

«PB NORD» Va asteapta cu usile deschise!

Telefoane de contact: + 373 24661242, + 373 24661631, + 373 67223918

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X