Direcția situații excepționale mun. Edineț — INFORMEAZĂ

  Pe parcursul a 9 luni ale anului 2020 pe teritoriul raionului Edineț au avut loc 29 incendii, soldate cu decesul unei persoane. Paguba materială în urma incendiilor constituie 2 mln 966 mii  941 lei, datorită intervenției promte a salvatorilor și pompierilor de la incendii a fost salvată 1 persoană și bunuri materiale în valoare de 3 mln 955 mii lei.

 

În rezultatul analizei s-a constatat că cele mai multe incendii au avut loc în sectorul locativ 22 incendii, mijloace de transport 4 incendii, alte cazuri 3 incendii.

Cele mai afectate localități în urma incendiilor sunt: mun. Edineț 4 incendii, s. Burlănești 3 incendii (1 persoană decedată), în total pe teritoriul raionului Edineț au fost înregistrate incendii în 20 localități. Cele mai frecvente cauze ale incendiilor sunt: construcția greșită și defecte a sobelor și canalelor de evacuare a fumului, încălcarea regulilor de exploatare ale echipamentului electric și incendiere intenționată.

Totodată de către salvatori și pompieri pe perioada dată au fost efectuate în total 319 deplasări de intervenții, și anume: intervenții la lichidarea arderii în sectorul locativ 21, intervenții la lichidarea arderii 242 intervenții, intervenții la stingerea ierbii uscate 55, 1ieșire la locul avariilor sau accidentelor.

Totodată, aducem la cunoștința populației că odată cu schimbarea vremii și anotimpului rece, crește pericolul producerii incendiilor, cazurilor de intoxicație cu produse ale arderii, alte incidente. Pentru evitarea astfel de cazuri neplăcute recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri specifice:

Organizați testarea și verificarea de către o persoană specializată a sobelor și echipamentele termogeneratoare ce funcționează pe bază de combustibil gazos;

Verificați, curățați și reparați coșurile de fum în caz de necesitate, premărgător sezonului rece și de cîte ori este nevoie;

Verificați cu atenție sobele și coșurile de evacuare a fumului, urmînd ca acestea să nu reprezinte fisuri, care să permită pătrunderea scînteilor cu incendierea ulterioară a materialelor combustibile din apropiere;

Nu lăsați copiii nesupravegheați sau cu ușa încuiată în încăperi unde funcționează mijloace de încălzit;

Asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate echipamente termogeneratoare ce funcționează pe bază de combustibil gazos, alimentate cu gaze naturale.

 În cazul situațiilor de urgență apelați la numărul unic de telefon 112.

 Cetățeni, respectînd măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejați viața și bunurile materiale.

Vitalie Șchiopu, Șef adjunct al Direcției situații excepționale mun. Edineț, colonel al s/intern

 

 

 

 

 

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X