Republica Moldova este o țară foarte frumoasă

  Republica Moldova este o țară foarte frumoasă care a reușit să-și păstreze în timp întreaga comoară a culturii, tradițiilor și obiceiurilor populare. Pe lângă excepționalitatea culturii, Moldova se mândrește cu poporul său harnic, mărinimos, neobișnuit de ospitalier, receptiv și cu o bunătate deosebită a sufletului. Despre ospitalitatea moldovenilor se cunoaște în întreaga lume, căci pentru poporul nostru ospitalitatea reprezintă un anumit cod socio-moral, fiind respectat în fiecare familie, indiferent de statulul social al acesteia. Primirea musafirilor, după toate regulile nescrise a neamului, este un ritual important care permite să fie întemeiate și consolidate relațiile cu vizitatorii. Oamenii rămân fascinați de bunătatea și receptivitatea poporului nostru, căci, indiferent de situație, moldoveanul mereu o să te ajute, o să te primească în casa lui servindu-te cu cele mai alese bucate și cu vinul preparat din struguri chiar de gospodarul casei.      

 

Gastronomia și viticultura țării noastre au un impact aparte asupra turiștilor: mămăliga cu tocană, zeama cu tăieței de casă și sărmăluțele servite cu un păhar din cele mai bune vinuri mângâie și alintă papilele gustative ale musafirilor.

Toate aceste componente menționate anterior reprezintă un potențial turistic valoros pentru Republica Moldova. Astfel, în anturajul rustic, aici ia amploare turismul rural, prin intermediul căruia Moldova își promovează cultura, gastronomia, meșteșugăritul și tot ce este legat de acest popor.

În cadrul turismului rural veți avea posibilitatea să faceți o mulțimea de lucruri și MasterClass-uri interesante în urma cărora veți căpăta o experiență memorabilă. O astfel de vacanță o să vă ajute să înțelegeți mai bine acest neam mioritic în coexistența sa cu natura.

Pe lângă peisajele pitorești ale poporului moldav, un loc deosebit se regăsește la stâna tradițională moldovenească, unde vă puteți bucura de un picnic cu brânză, caș dulce, urdă și legume proaspete pe câmpiile înflorite și multicolore ale acesteia.

Pentru a descoperi arta impresionantă a lutului și să învârtiți roata dorului prin istorie, vă invităm să vizitați atelierele de ceramică și olărit din zonă. Meșterii locali vă vor ghida deschizând secretele tehnicilor de confecționare a obiectelor din ceramică și lut, bucurându-vă de o experiență inedită folosind instrumentele necesare la crearea propriului vas tradițional personalizat.

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X