Comunitati prietenoase varstei in raionul Edinet

  In rezultatul Concursului de selectare a localitatilor care vor implementa conceptul “Comunitate Prietenoasa Varstei” au fost desemnate castigatoare: comuna Parcova si satele Corpaci, Viisoara, Tîrnova si Fetesti.

Concursul organizat de catre AO “CASMED” in parteneriat cu Consiliul raional Edinet,  destinat localitatilor din raionul Edinet s-a desfasurat in perioada 21 mai-05 iunie 2020 in cadrul proiectului “Imbatranire si sanatate 2020-2023”, finantat de Crucea Rosie din Elvetia.

Mentionam, ca Scrisoarea de intentie de participare a Consiliului raional Edinet in calitate de partener de implementare a proiectului mentionat anterior a fost depusa la data de 27 noiembrie 2019.

Comunitatea prietenoasa varstei este o solutie realizabila. Necesitatile si interesele varstnicilor, copiilor, tinerilor si adultilor sunt deseori complementare.

Proiectul a fost suplimentat cu un obiectiv nou, care prevede acordarea serviciilor integrate medicale, sociale si  de reabilitare, de care vor beneficia varstnicii la domiciliu, asigurandu-le o calitate mai buna a vietii,  in baza Strategiei de incluziune sociala a raionului Edinet.

In scopul anuntarii rezultatelor Concursului, in data de 17 iunie 2020,  in raionul Edinet s-au aflat in vizita de lucru reprezentantele AO “CASMED”: Natalia POSTOLACHI, director executiv; Nina BANDIU, coordinator proiect “Imbatranire si sanatate 2020-2023” si Ana Spinu, facilitator comunitar.

Presedintele raionului Edinet, Nicolai MELNIC a salutat initiativele nobile ale AO “CASMED” de promovare a conceptului “Comunitate Prietenoasa Varstei”, constientizand faptul ca populatia lumii imbatraneaste rapid.

In rezultatul dialogului constructiv intre reprezentantele AO “CASMED” si grupul de lucru al Consiliului raional Edinet, in componenta caruia intra: Nicolai MELNIC, presedinte al raionului Edinet;  vicepresedintii raionului Ion NISTOR, Gheorghe PULBERE si Iurii GARAS; Stela BOTNARU, sefa Directie Finante, Rodica CHIRIAC, sefa Sectie Economie si Natalia STANISOR, specialist principal Serviciu juridic, s-a decis anuntarea unui Concurs suplimentar de selectare a inca cinci localitati, care vor implementa conceptul “Comunitate Prietenoasă Varstei”.

Crearea comunitatilor prietenose varstei este o strategie eficienta de promovare a imbătranirii saaătoase si active si contribuie la dezvoltarea unor comuniaăti durabile si sanatoase de care beneficiaza toti cetatenii.

Șef Secție Economie

Rodica CHIRIAC

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X