Constantin Cojocaru: „Administrarea orașelor în această perioadă de criză ne motivează să ne conjugăm eforturile și să găsim soluții”

  Sub patronajul Asociației Orașelor din Rusia, la 18 septembrie a avut loc conferința internațională „Probleme, provocări și perspectivele gestionării orașelor în condițiile pandemiei”. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale din Rusia, Statele Unite ale Americii, Germania, Turcia, Republica Moldova, Kârgâzstan și Finlanda.
Primarul municipiului Edineț Constantin Cojocaru, vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), a afirmat că provocările pe care le avem în calitate de reprezentanți ai autorităților publice locale pot fi depășite mai ușor datorită acestei colaborări între asociațiile autorităților locale din diverse state.

„Prin cooperare putem identifica soluții ce ne vor permite să gestionăm această criză.” Primarul de Edineț s-a arătat convins că acest eveniment internațional va consolida nu doar relațiile dintre asociațiile autorităților locale, dar și a statelor noastre, menționând că problemele comune cu care ne confruntăm acum ne unesc mai mult ca niciodată.
Primarii au împărtășit din experiența lor în gestionarea orașelor de la declanșarea pandemiei de COVID-19 în domenii precum administrarea instituțiilor preșcolare, școlare și medicale. Buna guvernare în perioade de criză a fost un alt subiect din agenda de lucru a participanților la conferința internațională.
De la declanșarea pandemiei, datorită cooperării dintre administrația publică locală și agenții economici, în municipiul Edineț au fost susținute circa o mie de persoane cu venituri modeste. Totodată, autoritățile locale din majoritatea orașelor Republicii Moldova au inițiat campanii de strângere de fonduri pentru a fi alături de persoanele vulnerabile din comunitățile lor.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Добавить комментарий

X

Pin It on Pinterest

X